Karadağ’da Ne Yenir ?

Karadağ’da Ne Yenir ?

Karadağ’a geldiniz ama ne yiyeceğinizi bilmiyorsunuz. Hemen üzülmeyin bizde bundan 6 sene önce bilmiyorduk 🙂 Artık öğrendik ve bunları sizinle bu yazımızda paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz . Artık kimse geldim aç kaldım ne yiyeceğimi bilemedim diyemeyecek. En azından bu yazımızı okuyanlar.

Başlangıçta söyleyelim her yemeği her restaurant her zaman aynı kalitede ve güzellikte yapamaz o yüzden bir yemek hakkında iyi yada kötü diye yorum yapmadan önce onu bir çok restaurantta tatmak lazım. Küçük bir hatırlatma listemiz tamamen karışık.

Cevapi1) Cevapi

Liste karışık dedik ama karışık olmasada bu köfte ilk sırada olurdu kesin. Cevapi yani balkan köftesi gerçekten burada bizim damak tadımıza yakın ve çok seveceğiniz en uygun yiceklerin başında geliyor. Porsiyonlar çok büyük ve çok doyurucu yerel bir lezzet olduğu için de fiyatı gerçekten çok ucuz. Ortalama porsiyon 6-7 euro

Karadağ’a gidenlerin mutlaka denemesi gereken bir lezzet. Bu köfte Balkanlara özel bir köfte ve en iyi balkan ülkelerinde yenilir.


2) Burek

Durun durun … Yanlış yazmadık ! Bildiğimiz Börek Karadağ’da Burek olarak yazılmakta ve aynı şekilde okunmakta.

Sabah kahvaltıda neredeyse herkesin börek çok pardon burek yediği bir ülkeden bahsediyoruz durum böyle olunca Karadağ’a geldiğinizde tadabileceğiniz en iyi lezzetlerden bir tanesi Burek oluyor. Pek çok çeşiti olan böreğin kıymalısı, mantarlısı, peynirlisi ve patatesli çok popüler ayrıca çikolatalı gibi tatlı çeşitleri de mevcut.


3) Vegeteryan Pizza – Black Pizza

Bu pizza bir başka bu pizza bir harika bir yiyen her geldiğinde yiyor ve tadını unutamıyor neyden mi bahsediyorum vegeteryan pizza yada black pizza . Özellikle Budva ve Kotor old town da bu pizzayı müthiş yapan yerler var mutlaka denemenizi öneriyoruz .

Not: Bu pizzayı restaurantlarda göremezsiniz. daha çok dilim pizza satan fast food larda görebilirsiniz.


4) Seafood Black Risotto

Black risotto Karadağ’a öze bir lezzet değil ama Karadağ’da çok daha güzel yapıldığını söyleyebilirim özellikle seefood risottoyu mutlaka denemelisiniz ama deniz ürünleri sevmeyenler için tavuklusu ve sadeside mevcut.

Budva da deniz kenarındaki restaurantlar da black risotto bulabilirsiniz fiyatı ortalama 6-9 € arası değişmekte.


5) Priganice

Hey “bu bize hiç yabancı değil” dediğinizi duyar gibiyim doğru tahmin yapıyorsunuz. Pişi olarak bilinen sabah kahvaltılarında yediğimiz hamur işi Karadağ’da biraz farklı şekil ve sunumla karşımızda.

Priganice (priganitse diye okunur) . Çikolatalı, zeytinyağlı, peynirli nasıl isterseniz o şekilde sunum yapılıyor.


Karadağ’da porsiyonlar çok büyük bir porsiyonla iki kişi çok rahat doyabilmekte yemek söylerken bunu mutlaka göz önünde bulundurun.

İçeriklerimizi beğenip arkadaşlarınızla paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir