Sırbistan ve Karadağ’a Girerken Türkler Neden Sorun Yaşıyor ?

Sırbistan ve Karadağ’a Girerken Türkler Neden Sorun Yaşıyor ?

Avrupa Birliği ülkelerinden Schengen vizesi almak çok zorlaştı durum böyle olunca Türk vatandaşları rotayı vizesiz olan ve Avrupaya yakın olan Balkan ülkelerine çevirdi bunlardan da en popüler iki ülke Karadağ ve Sırbistan 2023 yılında bu ülkeye Türkiye’den gelişlerde önceki senelere göre %250 lere yakın artış oldu. Bu hem bölgede ki esnaflar için hemde Türk vatandaşları için iyi bir durum.

Peki Neden Kapıda Sorun Çıkıyor ?

Her ülke turist gelsin ekonomi canlansın ister öncelikle şunu net söyleyelim Türklerin gelmesinden ne Sırbistan ne de Karadağ rahatsız aksine mutlular. Peki öyleyse nedir sorun kim sorun çıkarıyor ? Cevap: Avrupa Birliği !

Sırbistana ve Karadağ’a gelen Türk vatandaşlarından önceki yıllara göre çok daha fazla Avrupaya geçip iltica talebinde bulunan olunca Avrupa Birliği bu iki ülkeyi çok sert şekilde 2 defa uyardı herkesi ülkeye kolayca almayın yoksa sizin vatandaşlarımızın da Avrupa’ya girişlerinde vize isteriz. Bunda aslında biraz da haklıydılar çünkü Avrupa’ya iltica etmek isteyenler Karadağ’a ve Sırbistan’a gelip buradan kaçakçılarla Avrupa Birliğine geçip iltica ediyorlar.

Durum böyle olunca her iki ülke de kapıda herkese psikolojik baskı yapıp eleme yapmaya gelen kişilerin niyetlerini anlamaya çalışıyor.

Kurunun yanında yaşta yanıyor …

Belki herşeyiniz tam belki gerçekten turistik amaçlı ülkeye geliyorsunuz ama üstte bahsettiğimiz konular yüzünden sizinde kapıda alınmama geri gönderilme riskiniz var.

Gidiş Dönüş Bileti Otel Rezervasyonu da yetmiyor.

Zaten bunlar tam olmazsa çoğu zaman sizi Türkiye’de uçağa almıyorlar çünkü getiren havayolu geri götürmek zorunda ve ülkeye alınmayanlar yüzünden havayolları zarar etmekte bunun önüne geçmek içinde gidiş dönüş bilet talep ediyor havayolları. “Otel rezervasyonum var gidiş dönüş biletim var bana bişey olmaz vizesiz nasılsa ” diyenler oluyor en çokta onlar sorun yaşıyor 🙂 Tabi sorun yaşayıp yaşamayacağını kimse bilemez kimse de garanti veremez.

Peki Ne Yapmalıyız ?

Eğer şirketiniz varsa Karadağ da yada Sırbistan da belgelerini mutlaka alın ayrıca davetiye de girişte sorun yaşamanızı engelleyecektir. Tabi alacağınız davetiyeyi kimin verdiğide çok önemli.

administrator

Related Articles

6 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Batur Nihal , 27 Kasım 2023 @ 19:21

    Ben ve iki arkadaşımı almadılar sınır da kavga ettik avukatlarımızla şikayetçi olduk gerekirse avrupa insan haklarına şikayet edeceğim

  • cemal , 27 Kasım 2023 @ 19:21

    bizde onları almayalım türkiyeye

  • semiha , 27 Kasım 2023 @ 19:22

    bu ülkeler bile bizi almıyorsa vay halimize

  • gokhan5@gmail.com , 27 Kasım 2023 @ 19:26

    sadece ortadogu ve arap ulkelerı alacak yakında bizi sadece

  • merve , 27 Kasım 2023 @ 19:42

    Geçen hafta başımıza geldi arnavutluktan karadaga bizi almadılar onumuzde ınsaat ıscılerı vardı onları aldılar neye göre almadıkları belli değil bir daha da gitmem.

  • derya , 27 Kasım 2023 @ 19:53

    karadağa geçen sene gittik çok güzel bir ülke avrupa birliğine yakında girer ama çok türk var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir